Om Mig & Mirax

Kul att du hittat till min blogg!

Jag som skriver heter Karin. Jag är bosatt i Göteborg, och är tokig i hundar och heminredning. För att hitta likasinnade och kunna dela med mig av mina intressen, bestämde jag mig för att starta den här bloggen. Det blir mycket hund och inredning, men jag skriver även lite allmänt om vad som pågår i mitt liv.

Mirax är namnet på min älskade hund, en golden retriever på fem år. Han är ljuset i mitt liv, och tillsammans håller vi oss aktiva och njuter av livet. Vi tycker om att gå långa promenader, gärna i skogen. Mirax är en golden retriever av jakttyp, och vi sysslar även mycket med jaktträning trots att vi inte jagar på riktigt.

Golden retrievers är avlade för att apportera fåglar. Vi använder oss av så kallade dummys istället, som Mirax får apportera, både på land och i vatten. Han älskar att simma, och han är väldigt duktig på att hitta och lämna över sina ”fåglar”. Dessutom har han en fantastisk nos, och är riktigt duktig på att spåra, både viltspår och personspår.

Även om Mirax som sagt håller mig aktiv, tycker vi också om att ta långa sovmorgnar och mysa framför teven. Mirax sover med mig i sängen. Det är mysigt, men det kan vara lite trångt att sova bredvid en golden retriever. Därför har jag nyligen köpt en större säng, en jätteskön kontinentalsäng. Mirax älskar sängar, och jag älskar att sova bredvid honom.

Inredningsmässigt tycker jag om att blanda moderna saker med äldre föremål. Jag har ingen speciell stil, utan inreder som jag själv tycker är snyggt, och lånar från olika stilar. Det viktigaste är ju att man själv trivs, och att hemmet är personligt. Eftersom jag älskar hundar har jag även lite hundinspirerade inredningsdetaljer.

Snabb fakta om mig:
Namn: Karin Olofsdotter
Ålder: 24 år
Familj: Hunden Mirax
Intressen: Hundar och heminredning
Dold talang: Är bra på att baka muffins

Snabb fakta om Mirax:
Namn: Ängslyckans Simply The Best, ”Mirax”
Ras: Golden retriever av jakttyp
Ålder: 5 år
Intressen: Jaktträning, spår, promenader, simma
Meriter: Känd mental status med 1:a på skott, godkänd anlagsklass viltspår, utställd med Excellent
Hälsa: HD B, ED 0