Nyhet i badrummet

Det är dags att fräscha till badrummet lite känner jag. Ingen helrenovering, eller ens halvrenovering, utan bara lite fixande i allmänhet, med en lite större investering. Mitt badrum som det är är rätt så enkelt. Lite väl enkelt, kanske. Jag har handfat, toalett och dusch, inte mer än så, och det är väl egentligen allt som jag behöver, men duschen behöver fixas till lite. För tillfället har jag bara ett duschdraperi, vilket gör att golvet i badrummet kan bli rätt så blött efter en dusch, då draperiet inte är helt perfekt när det gäller att hålla borta vattnet. Visst, jag skrapar bort det mesta, men det tar lite tid och är småjobbigt, och jag får ju inte upp allt. Lite rädd för risken för vattenskador är jag allt. Men nu så har jag hittat lösningen, och den är rätt så enkel och självklar faktiskt.

Ett hörn att duscha i
Jag ska skaffa ett duschhörn, helt enkelt. En enkel inglasning (eller vilket material det nu blir) som definitivt håller vattnet på rätt plats, och som dessutom ser fint ut. Det känns definitivt mer rejält än ett simpelt plastskynke, som ju dessutom blir rätt sunkigt med tiden. Utan att man riktigt märker det själv så har skynket plötsligt blivit missfärgat och rätt så smutsigt; det gäller att komma ihåg att hålla det rent. Vilket jag är ganska så dålig på, ärligt talat. Ett duschörn behöver också hållas rent, men det känns som det kommer att bli enklare. En mer naturlig del av att hålla badrummet fräsch jämfört med ett otympligt draperi som är jobbigt att ta ner när det ska göras rent, och sätt upp igen när man är klar.

Jag måste självklart mäta innan jag beställer mitt duschhörn (från Badshop.se), men helst skulle jag nog vilja ha ett rundat sådant, snarare än ett fyrkantigt. Det ser finare ut i mitt tycke, och det finns flera olika varianter att välja mellan. De kostar heller inte så mycket; de flesta har ett pris på under 3,000 kronor (även om det också finns lyxvarianter som kostar betydligt mer), så jag kommer inte att behöva ruinera mig. Det är bara att välja och vraka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *