Mirax räds inte lite vatten

hundflytväst

Bild: Marinaman

Några av mina kompisar och jag ska ut på sjön om några veckor. Våren är ju här, nästan sommaren också, och en av mina vänner och hennes pojkvän har bestämt sig för att det är dags för årets båtpremiär. Det kommer naturligtvis att bli hur trevligt och roligt som helst. Jag har inte varit ute med deras båt tidigare (faktum är att jag inte varit i en båt sedan… sedan mycket länge). Så båtvan är jag ju inte direkt. Båtturen innebär också att jag måste skaffa mig inte bara en utan två flytvästar. Att vi människor behöver flytväst när vi är ute med en båt visste jag, men hundar? Och speciellt då Mirax. Mirax är ju en Golden retriever och liksom alla retrievers tycker han det här med simmande är toppen och behärskar det sedan barnsben. Men jag fick lära mig att det här med båtar är lite speciellt.

Problemet är inte för Mirax att simma, problemet är att få upp honom i båten igen. Flytvästar för hundar är därför utrustade med handtag för att lättare få i dem i båten igen om de ramlar ur (eller i Mirax fall, mer troligt hoppar överbord av egen vilja). Mirax är ju tung och ett handtag skulle hjälpa en hel massa. Så nu har jag beställt två stycken flytvästar, en till mig och en till Mirax, och det var inte ens speciellt dyrt. Både jag och Mirax är redo att bege oss ut på böljan den blå och segla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *