Jag ska bli med kamera

Jag följer många hundkonton på Instagram och jag tycker också att det är väldigt roligt att ta egna bilder på min Mirax (han har till och med ett ”eget” konto). Hittills har jag bara använt kameran i min iPhone, men även om mobilkamerorna nu för tiden håller en hög kvalitet så känner jag att jag skulle vilja ta mitt fotograferande ett steg längre och faktiskt skaffa mig en riktig kamera.

Det som är viktigt för mig är:
• Det ska vara en systemkamera så att jag kan byta objektiv
• Den ska inte vara allt för krånglig att förstå sig på
• Den ska vara bra på ”actionbilder” (d.v.s. kunna fånga en hund i rörelse)
• Den ska inte vara för stor och klumpig

Jag har hittat en kamera från Olympus som jag tycker verkar bra, och till den får man också med ett objektiv. Jag vill förstås ha fler objektiv till min kamera så att jag kan ta kort i många olika situationer, men sådana kan man alltid köpa fler sedan. Fast jag beställer nog ett extra objektiv samtidigt som jag beställer min kamera så att jag i alla fall har två att välja mellan.

Jag vill till exempel ha ett teleobjektiv så att jag kan ta bilder på långt håll, exempelvis när Mirax springer lös på en stor äng eller så. Jag vill också ha ett makroobjektiv så att jag kan ta snygga närbilder. Jag tycker det är fint med närbilder där man till exempel ser alla små mönster i nosen (det är ju som ett fingeravtryck) och där bara den är skarp och bakgrunden är suddig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *