Bra mattor när man har hund

Det är trevligt när man upptäcker att man inte är ensam om sina problem, utan att andra faktiskt haft dem tidigare. Nu menar jag inte sådana där jätteallvarliga problem utan lite mer banala saker, saker som visst är irriterande men knappast någonting man dör av. Som hundägare kommer man att drabbas av den typen av problem många gånger, och då kan man vara säker på att det finns långa diskussioner online där ämnet utretts grundligt. Även om man inte alltid får de svar man är ute efter så får man oftast massor med uppslag så att man kan gå vidare och hitta den lösning som man tror passar bäst.

Mattor – ett problem

En fin mjuk matta är väldigt trevligt att ha i vardagsrummet, men tyvärr så är det ju så att hundar hårar (ok, det skiljer sig från ras till ras, men Mirax hårar ju en del). Ibland känns det som man nästan måste dammsuga mattan varje dag för att hålla hundhåren borta – och ändå så förlorar man. Jag började med att söka på nätet för att se vad andra som har hund gör med mattor i vardagsrummet. Väljer de någon speciell sorts matta kanske? En tråd på familjeliv (http://www.familjeliv.se/forum/thread/35500571-du-som-har-hund-vad-har-du-for-matta-i-vardagsrummet/1) gav en del information, även om det, till att börja med, verkade lite nedslående.

Går matta och hund inte ihop?

Lite nedslående var det att många hävdade att hund och matta i vardagsrummet helt enkelt inte går ihop. Har man hund så får man helt enkelt vänja sig vid ett mattlöst vardagsrum. Men långt ifrån alla höll med om det. Flera hävdade att med en slät matta är det långt ifrån omöjligt att hålla hundhåren på en hanterlig nivå. Ryamatta nämndes också, och lite googlande visade att det är rätt så många som tycker att ryamattor fungerar bra tillsammans med hundar. Som tur är så tycker jag personligen att ryamattor är snygga så det är ju positivt. Så det är ju bara att byta ut den gamla mattan som jag för övrigt inte ens tycker ser speciellt bra ut.

Billiga!

Ryamattor hade jag av någon anledning fått för mig är rätt så dyra, men tydligen har jag fått fel information. Jag upptäckte att ryamattor kan man få för en eller två hundralappar hos Chilli.se, och det är ju klart billigt, oavsett vilken typ av matta det rör sig om! Så det var bara beställa och vänta, vilket jag för övrigt inte behövde göra speciellt länge. Otroligt snabb leverans måste jag säga. Annars har jag hört en del skräckhistorier om att möbler, mattor och liknande kan man få vänta länge på om man köper det online. Men inga sådana problem för mig.

Än så länge måste jag säga att jag är nöjd med mattan. Det går definitivt bättre att hålla hundhåren i schack, även om det givetvis krävs en del dammsugande, men det var jag beredd på. Har man hund så krävs det en rejäl dammsugare, det går inte att komma ifrån! Kanske dax att skaffa en robotdammsugare för att snabba upp det hela…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *